Transport af hund i bil – Love, regler?

Der er ingen tvivl om, at et transportbur i bilen er den absolut mest sikre løsning for dig og din hund. Men er det et lovkrav, at man enten har et bur eller spænder hunden fast?

For at finde svaret skal man læse Færdselsloven. Eller rettere: Færdselsbekendtgørelsen. I denne står der – i skrivende stund (dvs. 2015) – ikke noget om, at det er et lovkrav med bure eller lignende. Du kan læse den her: regler om hunde og biler.

Dog kan man læse, at gods ikke må anbringes på en sådan måde, at det kan være til fare for andre passagerer i bilen. Ud fra dette kunne man måske argumentere for, at den løse hund i bilen er en slags “gods”, som i særlige tilfælde kan være til fare for de andre passagerer.

Men Dansk Kennel Klub skriver, at der ikke er et lovkrav. Det står fx på denne side: Transport af hunde. Det samme gør FDM: http://www.fdm.dk/biler/love-regler/kaeledyr-bilen

Men igen: Det mest sikre er at bruge et bur. Man tænker ikke altid over, hvor galt det kan gå, når uheldet er ude. Og det sker ikke kun for din nabo. I øvrigt er det ikke vanskeligt at forestille sig, at vores lovgivning på området bliver ændret på et tidspunkt.

Se også denne artikel om transportbure.

Emner: Skal en hunde være fastspændt i bilen? Skal man bruge bur til hunden i bilen?

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *